torstai 30. heinäkuuta 2015

BARCELONA

Tässä postauksessa kerron teille Barcelonasta. Mitä tehtiin päivisin, missä kannattaa käydä jne. 

Meidän matkan tarkoituksena oli pitää hauskaa, juhlia, ottaa aurinkoa ja syödä hyvin. Joten jos olette kiinnostuneita näistä asioista - keep on reading! 

Minä ja Pia hostellin ulkopuolella. 

Asuttiin Hostellissa nimeltä 360 Arts & Culture, joka sijaitsi Ronda Sant Perellä. Maksettiin n. 40€ yö /hlö, 12 hengen mixed dormista. (Hinta ei olisi näin korkea ellei olisi high season!). Sieltä pystyi kävelemään joka paikkaan ja Arc De Triomf (nähtävyys) oli meidän kadun päädyssä. Lentokentältä meni bussi Plaza Catalunyaan joka kesti n. 35min ja maksoi 5,90€. Plaza Catalunyalta käveli 10min hostellille. Viime vuonna asuin Black Swan misessä hostellissa joka oli toisella puolella katua tästä hostellista. Molemmat olivat todella hyviä ja voin lämpimästi suositella molempia. 

Arc De Triomf

Hostellissa tapaa yleensä todella kivoja tyyppejä ja uusia ystäviä syntyy miltein heti. Sen takia en suosittele että tekee hirveästi suunitelmia etukäteen vaan menee ihan fiiliksen mukaan! Ekana iltana syötiin törkeen hyvä illallinen josta jatkettiin pieneen baariin. Siellä tavattiin paikallisia tyyppejä jotka asui baarin yläpuolella. Oltiin puhki joten mentiin aikaisin nukkumaan että ehdittäisiin seuraavana päivänä rannalle aikaisin. 

Jos olet ekaa kertaa menossa Barcaan, niin mene toki tsekkaamaan Barceloneta. Siellä on kahviloita, ravintoloita, kauppoja, baarien sisäänheittäjiä ja todella paljon ihmisiä. Itse ei viihdytty siellä joten käytiin seuraavina päivinä viereisellä Nova Icaria beachillä. Rannalle kannattaa ottaa mukaan pähkinöitä, sipsejä, oliiveja tai ihan mitä vaan suolaista (ja vettä tietenkin). Muistakaa että ei saa jättää mitään tavaroita vahtimatta - ellei niistä halua päästä eroon :D

Rannan jälkeen tulee luonnollisesti aina vähän fiilis käydä shoppailemassa ja viilentymässä kaupoissa. Las Ramblasin vierestä löytyy poikkikatu Carrer Dels Tallers, josta löytyy ihania vintage kauppoja. Pian hame joka näkyy näissä kuvissa oli mm. yhdestä niistä liikkeistä! Olisin löytänyt vaikka mitä kivaa mutta mulla oli todella tiukka linja siitä, että en ostaisi mitään uusia vaatteita. 

Kun tultiin kämpille käytiin suihkussa, laittauduttiin, juotiin drinkkejä ja tutustuttiin tyyppeihin jotka asuivat samassa hostellissa. Monta tuntia vierähti siinä ja sitten oltiikin jo menossa ulos. Barcassa tytöillä on paljon helpompi päästä sisälle klubeille kuin pojilla, mikä on ihan kiva. Miehet maksaa 20€ sisäänpääsyn isoille klubeille kuten esim. Shoko ja Opium jotka löytyvät rannalta, kun taas naiset saattavat päästä ilmaiseksi. Jos päätätte mennä näihin paikkoihin ja tykkäätte olla humalassa niin juokaa ennen. Drinkit ovat 14 eurosta ylöspäin kun taas baareissa saat mojiton 3 eurolla. Eli tuntuu todella suolaiselta hinnalta maksaa siellä. Itse en viihtynyt hirveen hyvin noissa klubeissa, mutta en olekaan yhtään jumputusmusan ystävä joten..! 

Taksia kannattaa käyttää siellä. Aloitusmaksu on joku 2e ja varsinkin baarin jälkeen tiedät että pääset turvallisesti kotiin eksymättä mihinkään. 

Eli meidän päivät oli suurinpiirtein ranta - shoppailua - bailaamista. Barcelona on täydellinen kaupunki yhdistää nuo kaikki. En tiennyt mihin väliin tunkisin tämän infon teille mutta yksi ravintola jossa teidän on pakko käydä on Cerveceria Catalana, joka on Carrer de Mallorcalla. 

Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä teille, jotka on menossa sinne! 4 kommenttia:

 1. Missä baareissa kävitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua.. En muista nimiä! Nevermind oli ainakin yksi :DD

   Poista
 2. Haluisitko joskus pitäää kysymyspostauksen? :)

  VastaaPoista