keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

PÄÄ LYÖ TYHJÄÄ

Olen niin jumissa ennakkotehtävieni kanssa. Aina kun pitää keksiä jotain kivaa ja luovaa niin pää lyö tyhjää. Pitäisi lakata ajattelemasta ja vaan alkaa tekemään tehtäviä mutta, en vaan pysty. Ärsyttävää että mieli toimii näin. Oikein tökkii edes miettiä mitään valokuvaukseen liittyvää. Ehkä se on "merkki" siitä että minun ei kannata hakea valokuvaukseen liittyvään koulutkseen? Who knows.

Tänään on ollut muuten todella hyvä päivä. Olen saanut paljon asioita hoidettua ja tuntuu siltä että asiat ovat menossa oikeaan suuntaan. On ihanaa, kun pystyy ruksata asioita To Do -listalta. Nyt vaan olisi sitten edessä ennakkotehtävät, lukemiset ja pääsykokeet. Tämä oli jo toinen välivuoteni ja tuntuu että joka vuosi tulee yhteishaut yhtä suurena yllätyksenä. Harmittaa vähän että jos hakisi koulutkseen jonne pääsee lukemalla tai arvosanalla niin on "suurempi mahdollisuus" päästä kouluun. Silloin se on sinusta kiinni paljon aiot satsata siihen. Kun taas haet taiteellisiin koulutuksiin se ei ole lukemisesta kiinni eikä ole yhtä kaavaa ja prosenttimäärää, vaan siitä ketkä ovat katsomassa sinun ennakkotehtäviä ja mitä he ovat mieltä niistä.

Yöuinti ja kesä. Kun haen inspiraatiota, käyn läpi vanhoja kuvia. Tämä on vuodelta 2010. 


HKI by night.

6 kommenttia:

 1. My thoughts exactly ! eilen illalla olin tosi jumissa piirtämisen kanssa, ja oonki aatellu et ei kannata väkisin alkaa tekee, silloin ei synny multa ainakaan mitään luovaa vaan väkisin väännetyn näköstäkin. Aamuisin mulla on paras vireys noihin tehtäviin, en tiä miks, valoisuus, virkeys, kahvi? tänään meen vaihteeks myös kirjastoon tekee oman kodin sijasta. Kantsii ehkä myös googletella creative blockkiin neuvoja netistä, itteeni ispiroi katella vaik Ted talkkeja tai selata www.creativebloq.com artikkeleita. Ja onneks on Pinterest!

  Ja noi vikat lauseet, oot niin oikeessa. Oon valitellu ite samaa nyt kolmannen hakuvuoden ollessa edessä, haluisin vaan et mulle tökättäs pääsykoekirja eteen joka pitäs lukea! Luovalla alalla on paljon haastavampaa kun ei oo yhtä selkeitä suuntaviivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten ole ainoa tämän asian kanssa :D Joo Ted talkkeja mäkin olen katellut!

   Poista
 2. Mulla on ihan sama ongelma mutta kandin työni kanssa.. Ennen kun aloitin mulla oli vaikka mitä ideoita ja tuntui että maailma on avoinna mutta nyt kun työn aika on koittanut niin pää lyö ihan tyhjää, tuntuu ettei tule yhtän toteutettavaa ideaa tai rakoa ja ahdistaa alkaa miettiäkkin vaikka samalla dedis kello käy... PAkko vaan kommentoida tohon, että en usko että se on merkki siitä ettei kannattaisi hakea opiskelemaan alaa.. Tai siis itse mulla on samat tuntemukset vaikka olen tosi kiinnostunut opiskelemastani alasta! Ehkä se on vaan tämä pakko ja se tunne että haluaa tehdä ja keksiä jotain _tosi_ hyvää, hienoa ja omaperäistä ja sit kun ei keksi niin alkaa ahdistaa... ehkä tää tästä, ärsyttää tällanen ei pysty olo.. Mutta ymmärrän hyvin tuon taideainahaun lisästressin, mutta se vaan kuuluu alalle ja pakko hyväksyä, tsemiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että oot tota mieltä, hain nimittäin anyway taiteellisille aloille pelkästään..! Sitä tää on, taideala..

   Poista
 3. onneksi olkoon synttäreiden johdosta! :)

  VastaaPoista