maanantai 19. tammikuuta 2015

VK - Taitavemmaksi valokuvaajaksi !


Olen ollut uusi kameran käyttäjä. Minusta on tullut parempi. Mutta haluan kehittyä vielä enemmän.
Olen alle koonnut tärkeitä kohtia miten sinusta voi tulla taitavempi valokuvaaja.

OPETTELE OMA KAMERASI

Tärkeintä on että tunnet oman kamerasi ja kalustosi. Ohjekirja joka tulee kameran mukana on tylsä ja siinä on liikaa tekstiä (ainakin minun mielestä). Mutta pitää muistaa että sisältö on erittäin tärkeä. Älä näe kirjaa oppikirjana vaan enemmän karttana. Se auttaa sinua pääsemään paikasta A paikkaan B. Jos kuvasta tulee esimerkiksi liian valoisa tai pimeä, tiedät mikä on vikana ja tiedät mitä tehdä korjaaksesi asian. Se tekee valokuvaamisesta paljon hauskempaa :)

Linda Juhola / Cosmopolitan 2013

HARJOITTELE

Kun olet lukenut ohjekirjan, ja osaat valokuvata manuaalisella (tai melkein ainakin) niin harjoittele. Kanna kameraa mukana niin usein kun pystyt. Valokuvaa ystäviäsi, kävelylenkkejäsi, sukulaisia yms. Valokuvaa eri tilanteita, pimeässä, valoisassa, kylmässä, harmaassa.. You name it! Harjoitus tekee mestarin.

Pia Nickström / Slush Helsinki 2014

USKALLA EPÄONNISTUA

Kukapa ei tekisi virheitä? Ei pysty kehittyä ellei tee virheitä. Kun valokuvaan saatan ottaa satoja, jopa tuhansia kuvia valokuvausten aikana. Kummiskin valitsen ja näytän niistä vain pienen osan. Syynä tähän on että on aina jotain jota pitäisi muuttaa. Väärä valaistus, kuvakulma, tausta?

Reetta / "The Surface"


ÄLÄ VERTAILE KUVIASI TOISTEN KUVIIN

Pahinta mitä voit tehdä on alkaa vertailemaan omia kuviasi toisten. Jotkut ovat kuvanneet jo 10 vuotta ennen sinua ja ovat paljon enemmän edellä. Sinulla voi ja pitää olla tavoitteita, lempivalokuvaajia joiden kuvia ihailet. Mitä voit tehdä on analysoida heidän kuviaan. Miten heidän kuvistaan on tullut niin hyviä että katsot niitä ja mietit vain "wow". Tässä mennään takaisin kohtaan kaksi. Harjoittele, harjoittele ja harjoittele. 

Hanna / Ylioppilas 2014

BRAINSTORMING

On ihanaa käydä kävelyillä ja vain kuvata kaikkea mitä eteen tulee. Mutta että sinun kuvasi parantuvat sinulla pitää olla uusia ideoita ja kehittää niitä. Mieti mitä tarvitset että kuvat kehittyvät ja parantuvat. Rekvisiittaa? Mallin? Lisätarvikkeita kuten filtterin tai valoheijastimen? Paikka? Aika päivästä? Sää? Yms. Yms. 

Hanken vs. Aalto / Soutukilpailu 2014

RAKENNA ITSESI PERUSTEELLA

Mieti että ne ovat sinun ideoitasi, sinun fantasiasi, sinun tunteesi jotka tekevät kuvasta sinun kuvasi. Mikä kamera, mitkä tarvikkeet ja asetukset ovat oikeastaan vain apuvälineitä jotka auttavat sinua samaan sinun ideat toteutettua. Uskalla antaa ideoillesi vallan. Mitkään ajatukset tai ideat ovat vääriä. Ei ole mitään rajoitetta. Get crazy ;)

Anna Abreu / Magnum 2014

2 kommenttia:

  1. Ihania vinkkejä, kiitos! PS. TaitavammAksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, kiva että tykkäsit ja kiitos korjauksesta ;)

      Poista