maanantai 4. toukokuuta 2015

VAPPU & PITKÄ VIIKONLOPPU

Olipas hauska vappu tänä vuonna! Torstaina, vappuaattona olin töissä viiteen asti jonka jälkeen lähdin ystävieni järjestämiin vappubileisiin. Ilta jatkui aamu viiteen asti ja perjantaina olinkin sitten töissä koko päivän. Ei ehkä niin fiksua mennä rankkaan työpäivään puolen tunnin unilla mutta oli yllättävän hauska päivä kuitenkin ja sain paljon tippiä! Oli kivaa kun kaikki asiakkaat olivat vapputuulella, haha.

Lauantaina mentiin Lindan kanssa Tallinnaan käymään. Koko matka alkoi ihan väärällä tavalla mutta viinipullon ja ruoan jälkeen oli paljon parempi olo, heh.

Juuri nyt olen super huonolla tuulella. Elmo käyttäytyy joka päivä vaan itsenäisemmin eli nyt alkaa se vaihe kun hän yrittää olla minun "pomo". Vetää hihnasta kun viimestä päivää, pomppii, "halaa" jalkojani, puree kaikkea yms.. Huh! Samalla minua ärsyttää tämä paikka missä asun. Tuntuu että kaikki jotka kävelee vastaan kadulla tarttisi apua jollain tapaa. Täällä on niin paljon narkkareita ja alkohlisteja. Puistot lähettyvillä on täynnä huumeruiskuja ja käytettyjä kondomeja. En uskalla viedä koiraani puistoihin täällä. Mua suututtaa! Kello kahdeksalta aamulla pahimmat juopot seisovat Hesarin alkon edessä odottamassa että pääsevät ostamaan viinaa. Millä rahoilla ne ostavat viinat?? En usko että käyvät töissä. Ne ostavat niillä rahoilla mitä valtio heille antaa. Ja mistä valtio saa rahat? Meiltä töissä kävijöiltä.  Tiedän että maailmassa menee paljon huonommin ja on pahempia paikkoja elää. Mutta tää nyt on mun vitutus jota näen joka ikinen päivä. Ennen pystyin sulkemaan nämä asiat pois kokonaan mun mielestä mutta nyt ne juopot ja narkkarit on täällä missä asun, missä ulkoilutan koiraani, missä käyn kaupassa.

Loppuun kevennetään tunnelmaa! Kivoja kuvia vapusta:


5 kommenttia:

 1. A word. Ihanaa että joku puhuu avoimesti tästä asiasta! Anteeksi vaan mutta minkälaista "elämää" on olla vähintään 24tuntia vuorokaudesta kolmen promillen humalassa, elää yhteiskunnan varoilla ja nukkua puistossa?! Ihan yhtä lailla tämä on mielestäni ongelma mihin pitäisi puuttua kovemmalla kädellä, kuin esimerkiksi ylipaino ja lisääntyneet kansantaudit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä. Puhut asiaa! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Totta! Itse yritin saada OSITTAISTA työttömyystukea muutamalle kuukaudelle, jotta voin lukea niin että pääsisin lääkikseen tänä vuonna (en siis ole lukiossa käynyt fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa, eli hommaa on paljon:D). Sain lausunnon että työllisyysehto katsotaan edukseni, MUTTA siltikään minulla ei ole oikeutta tukeen koska en ole hakenut kahteen kouluun lukion jälkeen. Mitä?? Olen ollut töissä ja TE-toimiston nettisivujenkin mukaan olisin oikeutettu tukeen koska töitä on tullut tehtyä sen verran mutta kun ei.
  Tämä vuosi on muutenkin avannut silmiä siitä, kuinka pielessä monet asiat ovat Suomessa tällä hetkellä. Aluksikin miksi opiskelijat saavat vähemmän taloudellista tukea kuin työttömät? Miksi voidaan olettaa heidän pärjäävän kaikkineen n. alle 500 e/kk (josta vuokraan hyvin suuri osa), mutta työttömät saavat täällä päin Suomea ainakin noin 800 e/kk?!? MIKSI?? Ja nykyisen uudistuksen mukaan saa vielä tienata 300 e/kk ilman että tuet vähenee eli noin parilla työvuorolla per kk voisi tienata 1100e? Todella palkitsevaa käydä töissä :D
  Toinen asia mikä on todella epäoikeudenmukainen on se että ei voi asua poikaystävän kanssa, mikäli haluaa samat etuudet kuin kaikki muutkin saavat (esim. asumistuki). Käsketään muuttaa erilleen, jolloin valtio maksaa koko asunnon vuokran, vaikka puolikkaan asunnon maksaminen tulisi totta kai niin paljon halvemmaksi?
  Tänä vuonna annoin siis ääneni vaaleissa toivoen että siitä olisi jotain hyötyä:D Tukia ehdottomasti pienemmäksi, jotta työnteko kannattaisi ja nämä nykyiset yhteiskunnan elätettävät olisivat pakotettuja menemään töihin. Ja työttömyystukea saadakseen voisi vaatia siivoilemaan kaupunkia tms.. Verotus kohtuulliseksi, koska onhan se paljon että minä välivuosilainen osa-aika töissä maksan lähes 3000e veroa vuodessa:D Aivan naurettavaa.. En malta odottaa paljonko vuosittain lähtee, sitten kun on "oikeissa töissä".. Joku järki tähän hommaan olisi saatava ja pian, koska kyllähän tää touhu katkeroittaa ahkerat nuoret, jotka haluaisivat edetä elämässään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin perus. Olen kuullut lukuisia samanlaisia tarinoilta ystävältäni ja tutuilta. Joku tässä systeemissä mättää.. Varsinkin toi että jos asuu poikaystävän kanssa niin ei voi saada tukia… Huhhuh! Ja todellakin samaa mieltä että ilmaiseksi rahaa ei saisi, vaan että pitäisi todellakin tehdä töitä sen eteen tai edes päästä vieroitukseen yms.. Jotain on asialle pakko tehdä!

   Poista