torstai 6. joulukuuta 2012

Suomi

Tänään on itsenäisyyspäivä. En oikeastaan jaksaisi kirjoittaa mitään siitä tästä mutta pakko kai olla vähän isänmaallinen :-). Kun kuulen tai mietin sanaa suomi, mulle tulee heti mieleen seuraavat asiat:

Fazerin sininen 
Valoisat kesät, järvet, mökkeily, sauna. Koko se fiilis, kyllä te tiedätte :)


Olut, tietenkin! 
Nää on nyt positiivisimmat asiat. Olisin voinut tehdä listan negatiivisista asioista myös. Niitä löytyy minulla! Pimeät ja pitkät talvet, vihaiset ihmiset, ärsyttävän kuuloinen kieli. Onko kukaan muu samaa mieltä että suomen kieli kuulostaa todella ilkeältä? Jos vaikka sanoo Mä rakastan sua, se tarkoittaa hyvää mutta kuulostaa kauhealta ! Ruotsiksi; jag älskar dej - kuulostaa paljon kivemmalta ja pehmeemmältä. Nojoo.. Onko teillä mitään juttuja joita tulee heti mieleen suomesta? Ois hauska kuulla vähän muiden ajatuksia :)

15 kommenttia:

 1. Ruotsi se vasta kamalan kuulosta onki :DD
  HYI

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä suomi ei oo mikään maailman kaunein kieli, mut kauniimpi kun ruotsi

  VastaaPoista
 3. mun mielestä ruotsi kuulostaa kivalta:D

  VastaaPoista
 4. Mäkin tykkään ruotsista enemmän ja haluisin vielä joku päivä puhua sitä tosi sujuvasti! :)

  VastaaPoista
 5. mun ulkomaalainen kaveri kysy että miten suomessa tervehitään, sanoin sit "terve" nii sen ilme oli ihana:DD kuullema yks rumimmista sanoista mitä se on koskaan kuullu, oli varma et se on oikeesti joku haukkumasana.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah:D Jos sanoisi "terve" lujalla äänellä jollekkin turistille se varmaan luulisi että se olis joku kirosana :D

   Poista
 6. ruotsi on sellasta vänkkäämistä :DD kauheesti jotenki pitää "kirkuu" sitä puhuessa

  VastaaPoista
 7. ruotsi on niin ilosen kuullosta, hauskaa ku kiroiluki kuullostaa sellaselle pirteelle ja iloselle=DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Mieti nyt vaikka sanaa "Helvete" ja vertaa sitä suomenkieliseen "Helvetti" :D Suomi heti paljon agressiivisemman kuuloinen! Tai "jävla skit" verrattuna "vitun paska". hahaa... Nyt saitte pienen ruotsinkielisen kirosanojen oppitunnin :)

   Poista
 8. Haha, sanotsä "Mun on nyt ihan pakko sanoo tää, vaikka kuulostaakin ihan kauhelle...mä rakastan sua" =D?

  Mulla kans ruotsalaiset serkut sanonu, et toi kuulostaa tosi rumalle suomeks, et ihan ku olis vihanen tai jotain ja myönnettävähän se on. Vaikka ei sitä kannata ääneen huudella, ettei joku pohjanmaalainen siellä hermostu >=D.

  VastaaPoista
 9. haters gonna hate ku kateellisia on ku ei osaa ruotsii muahaha :D go finlandsvensk whoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä JOKAINEN ruotsalainen tai suomenruotsalainen tai mikä tahansa hurri ikinä, voi pysyä lännessä

   Poista
  2. tottakai on varmaan tosi cool et on jotain omia "ruotsi juttuja" (haha) tai puhua ruotsia ja yrittää "leijua" sillä taidolla. mut totuus on et suurin osa suomalaisista ei välitä tippaakaan kuunnella sellasta sössötystä kaduilla ym, enemmän se ihmetyttää...

   Poista
  3. Ei sillä taidolla tarvitse leijua. Mielestäni suomi vaan ei ole niin hirveän kaunis kieli. Niin kovia sanoja ja paljon ääääätä. Ei venäjä, somali tai arabikieletkään kuulosta mitenkään kauniilta. Mutta mitäs me sille voidaan tehdä? - Ei mitään. Joten älkää "syrjikö" ihmisä oman kielen perusteella?

   Ja mielestäni on todella hienoa että suomenruotsalaisia on olemassa. Se avaa meille niin paljon enemmän uramahdollisuuksia. Ja jos osaa monta kieltä oppii myös uusia kieliä helpommin (se on tutkittu juttu). Yksi kielitaito lisää on aina plussaa!

   Tästä kommentista tuli nyt vähän outo mutta en tykkää kun ihmiset kirjoittelee negatiivisia kommentteja mun blogiin. Yritän pitää tän niin positiivisempana kuin mahdollista. pusssss

   Poista
 10. Ronja.. On hyvä, että on ruotsia puhuvia ihmisiä, mutta en ymmärrä, että jos asutaan suomessa ja osataan suomea sujuvasti, niin miksi ihmeessä pitää puhua ruotsia tilanteissa, jossa ei tarvitse??

  Sama koskee myös suomalaisia jotka asuvat ruotsissa ja osaavat molempia kieliä, mutta niillä on joku pakollinen tarve puhua suomea... Ejjjjj jymmärrä

  VastaaPoista