torstai 6. marraskuuta 2014

LET'S TALK ABOUT NUTS

Oon odottanut että pääsen tekemään tämän postauksen teille. Kuinka usein sitä miettii että mistä pähkinät tulee? Ei niin usein mutta yksi päivä aloin miettimään sitä. Kysyin Marcokselta että onko se koskaan miettinyt samaa asiaa ja se vastas vaan että ne tulee puista. He knows everything. 

Pari päivää meni ja huomasin että olin saanut kutsun meiliin pähkinäkoulutukseen. Haha, niin outoa että on edes olemassa pähkinäkouluts ja samalla että olin miettinyt asiaa ihan vähän aikaa sitten. Ilmoittauduin tietenkin mukaan ja otin Marcoksen plus ykköseksi. Koulutus järjestettiin pari viikkoa sitten Ravintola Sipulissa. Siellä minä ja pari muuta bloggaajaa (ja Marcos) istuttiin pöydän ääressä, kuohuvan ja pikkupurtavan kanssa. Tilaisuus kesti varmaan noin 1,5 tuntia ja sen jälkeen olin paljon fiksumpi. Opin niin paljon! Joka kerta kun nyt syön pähkinöitä mietin vaan että "wow, ihminen on kuorinut tämän omilla käsillään". 

Kuvissa on pusseja jotka sain mukana goodiebagissa. Tilaisuuden oli järjestänyt Cloetta Suomi, joten kiitos heille! 

Let's get to it. Aion kertoa teille nyt kaikki cooleimmat faktat jotka jäi erityisesti mun mieleen: 

Cashewpähkinät tulee puista (daa) ja jokainen pähkinä tulee yhdestä hedelmästä, joka on about omenan kokoinen. Hedelmistä tehdään mehua jota juodaan paljon mm. Brasiliassa. 

Maapähkinä kasvaa samalla tavalla kuin peruna, eli maan alla. Sen takia sitä kutsutaan maapähkinäksi, mutta sitä en ole ennen tietenkään miettinyt.. 

Macadamia pähkinä on kaikista rasvaisin. Ja pähkinänkuoren saa vain auki sahaamalla.

Manteli ei ole pähkinä vaan kivihedelmä. Se on mantelipuun hedelmä!

Saksanpähkinä on tutkittu olevan pähkinöistä terveellisimpiä, ei ihme että se on aina ollut mun ei suosikki, lol. 

Kun Pistaasipähkinän kuoret avautuvat tulee kova ääni ja sanotaan että ei ihmiset ei pysty asumaan pistaasiviljelmien lähellä koska ääni on niin kova. 

Mitä eroa on kuivapaahdetuissa ja normaalipaahdetuissa pähkinöissä? No, tiedätte jos olette ostaneet pussin suolapähkinöitä niin käsiin jää aina sellainen rasvainen tunne? Se on sen takia koska kun ne pähkinät paahdetaan niihin vielä lisätään rasvaa. Vaikka pähkinöissä onkin jo ihan omaa rasvaa, eli niihin ei tarvitsisi lisätä mitään. Kuivapaahdetuissa on pelkästään pähkinän oma rasva. Joten katsokaa seuraavan kerran kun ostatte pähkinöitä että valitsette kuivapaahdetun, paljon parempia :) !

Postaus on tehty yhteistyössä Nutisalin kanssa.

2 kommenttia:

 1. Oi kiitos tästä! Nyt olen itsekin viisaampi ja luen vähän paremmin tuoteselostuksen :)
  Ihan toisesta aiheesta tuli mieleen kysymys, että käytkö siis vielä koulussa vai työskenteletkö vain? Jos käyt, olisi hauska joskus kuulla opiskeluistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kiva että postauksesta oli hyötyä :) ! Vastasin kysymkseesi uudessa postauksessani!

   Poista