tiistai 28. lokakuuta 2014

KREIKKALAISTA

GOOD MORNING!

Ihanaa herätä hyvällä tuulella ensimmäistä kertaa vähään aikaan. Tein sopimuksen itseni kanssa että en herää ennenkuin aurinko on noussut. Okei, se ei nouse nyt kunnolla pariin kuukauteen mutta en siis herää ennenkuin on vähän valoisaa ulkona. Auttaa paljon. Aamupalaksi syön puuroa, juon beroccaa, kahvia ja syön kolmea eri ravintolisä tabua. Vittu että vituttaa asua tällaisessa maassa jossa on näin pimeetä! Anteeksi kielenkäyttöni. 

Enough about my morning. Tässä kuva eilisen illallisesta: 

Kreikkalaista ruokaa. Rosmariini perunoita paahdettuna uunissa, lihapullia (kyllä, aloitin lihan syönnin !!!), tsatsikia ja fetasalaattia. Eilen oli niin säälittävä olo että oli pakko laittaa herkkuruokaa. Lihapullista tuli niin hyviä kun laitettiin sekaan vähän kanelia, suosittelen. Olisin halunnut ottaa enemmän kuvia ruoista ja laittaa reseptit teille mutta oli niin nälkä.. Laitan kyllä reseptit jos kiinnostusta löytyy :)

4 kommenttia:

  1. Joo laita ihmeessä reseptiä ainakin niistä lihapullista ja tsatsikista! :) Poikaystävä on tulossa just vklpuna vihdoin lomille intistä ja voitais yhessä loihtia tällainen herkkusafka! Näyttää ihan törkeen hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihapullat: Jauheliha, ranskalainen sipulikeitto, yrttisekoitusta, kanelia, suolaa. Vähän kaikkea jauhelian sekaan ja sitten pyörität pullat ja laitat uuniin tai paistat pannulla. Voi myös ensin laittaa uuniin ja sitten paistaa pannulla että tulee rapea kuori.

      Tsatsiki: Turkkilainen jogurtti, kurkku, valkosipuli. Eli raasta kurkku siivilään, valuta siitä kaikki neste pois. Sen jälkeen laita raastettukurkku ja valkosipuli (raastettu myös) jogurtiin, sekoita kunnolla. Lisää sitruunamehua, suolaa, pippuria tai minttua jos mieli tekee. Sopii hyvin :)

      Poista
  2. Miksi lopetit kasvissyöjänä olon? :o <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koko elämäni ajan inhonnut lihaa. Yhtäkkiä aloin himoitsemaan sitä!! En ymmärrä. Mulla on tehnyt mieli lihapiirakkaa, lehtipihviä, metwurstia, lauantaimakkaraa yms… Niin outoa! En halua elää vastoin omaa tahtoa joten aloin vähitellen syömään lihaa ja nyt se kuuluu jo melkein päivittäiseen ruokavalioon. Harvoin kyllä ostan lihaa mutta en enää pelkää syödä sitä.

      Poista