torstai 4. syyskuuta 2014

QUICK HELLO!

Hello! 

Kirjoitin äsken pitkän postauksen mutta sen jälkeen netti katkesi. Täällä uudessa kämpässä ei toimi puhelimen netti melkein ollenkaan. Menen hulluksi! Inhoan hidasta teknologiaa.

Anyway, eilen pääsin vihdoin vanhaan kämppään hakemaan vaatteita, kahvinkeittimen ja astioita. On ollut niin vaikeaa keskittyä kouluun tai mihinkään muuhun kun kaikki tavarat on pitkin kaupunkia. Joka aamu olen saanut valita laitanko päälle farkut vai… farkut.

Mulle on todella tärkeetä että kaikki on järjestyksessä ja siistissä kunnossa. Laatikoista, kaappeihin, kulmakarvoista, kynsiin ja sääriin. Laukku jota käytän pitää myös olla järjestyksessä, samoin meikkipussin ja lompakon. Jos nämä asiat ovat kunnossa, pystyn vihdoin nauttimaan ajastani ilman stressiä. Älkää sanoka että olen ainoa jolla on tämä "pakkomielle" haha? :D

Eilen korjailin vähän täällä kämpällä. Meillä on maailman pienin keittiö joka oli aika järkyttävässä kunnossa. Maalattiin tuollainen 50-luvun kaappi ja laitettiin tapettia taustalle. Ihan eri fiilis koko keittiössä! Kuvassa näkyy myös meidän uudet kahvikupit. Löydettiin kaikki kierrätyskeskusksesta. Hintaa kupeilla oli 0,20 - 0,40€. Megalike!


Tänään tuodaan ekat muuttokuormat tänne! Olen viime yöt nukkunut lattialla petauspatjan päällä.. Eli ensi yön pääsen nukkumaan omaan sänkyyn :) Oi mitä luksusta. Nyt päivällä kuitenkin käyn nopeasti salilla ja hoidan koulujuttuja etäältä. 

En voi odottaa että uusi koti on valmis ja pääsen jatkamaan elämää normaaliin tahtiin!!! Smell ya later :)

28 kommenttia:

 1. Et tosiaan ole ainut! :D ihanan näkönen toi kaappi ja kupit on aika wau myös :)

  http://xoxosarita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. jaa pliiiiiiiiis tee asuntopostaus! mistä noi ihanat tee- ja kahvipurkit on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kahvi ja tee purkit on ostettu köpiksestä :) Asuntopostausta tulee sitten kun ollaan saatu sisustettua vähän enemmän. Kämppä on vielä ihan hujanhajan!

   Poista
 3. Kysymys: miten "pääset suoraan sisälle" avoimesta? Minulle on ainakin kerrottu että täytyy huippuarvosanoja saada ja tyyliin 2-3 pääsee aina sisälle tietyltä linjalta sitä kautta? Ei kaikki tietenkään voi automaattisesti päästä :D ja jos sattuu pääsemään sisälle joko avoimen väylää/pääsykokeista niin kurssit saa hyväksiluettua, eikä opinnot jatku suoraan seuraavan vuosikurssin mukana. Itse tällä hetkellä opiskelen helsingin yliopistossa ja aika moni meidän linjalla on suorittanut avoimessa opintoja ja nyt päässyt sisälle, he saavat osan hyväksiluettua mutta joutuvat silti tekemään korvaavia suorituksia vaikka ovat käyneet kurssit jo avoimessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   toi asia riippuu myös kauheesti siitä missä koulussa, minkälaisessa opintokunnassa mikä linja. Tollasessa pienenpienessälinjassa ku Ronja käy nii kaikki opet tuntee hyvin jne.niin vähän eeri juttu ku avoimessa yliopistossa käyminen :)

   Poista
  2. No mutta eihän se opejen tunteminen vaikuta kouluun sisälle pääsyyn? :o

   Poista
  3. En ole sanonut että pääsen suoraan sisälle :D Jos haen ensi vuonna kulttuurituotantoon ja minulla on kaikki kurssit suoritettuna, eli minulla olisi ne 60 opintopistettä saisin jatkaa ensi vuonna saman luokan kanssa. Eli minun ei tarvitse aloittaa koko koulutusta uudelleen. Tottakai kaikki jotka ovat avoimessa joutuvat käymään pääsykokeissa uudestaan. Tuolla kulttuurituotannossa luokat ovat todella pieniä 10-15 henkilöä per vuosikurssi :)

   Poista
  4. I think you said that :D "Eli jos nyt saan ne 60 opintopistettä olen "automaattisesti sisällä" ensi vuonna."

   Poista
  5. Tässä kommentti minkä kirjoitin siihen postaukseen: "En päässyt ! Pääsin avoimen kautta. Eli jos nyt saan ne 60 opintopistettä olen "automaattisesti sisällä" ensi vuonna. Pitää tottakai käydä pääsykokeissa mutta saan jatkaa saman luokan kanssa ja mennä suoraan tokalle vuodelle!"

   Poista
  6. Jos Hankenin (eli ruotsinkielinen kauppis) avoimessa suorittaa 60 op pääsee suoraan sisälle ja ei tarvii mitenkään kompensoida, vaan ne kurssit on 100% suoritettuja ihan ku et 'normaali opiskelija' olisi suorittanut ne. (olen ite opiskellut avoimessa ja olen nyt 'normaali opiskelija' Hankenilla). sama koskee nykyään osa Arcadan linjoista, esim. tradenomi linja, ja siinä tapauksessa ei tarvii nykyään enää kirjoittaa pääsykoetta, vaan pääsee 'suoraan sisälle' . Tässä tapauksessa voi vissiin sanoa että kantsii olla suomenruotsalainen/käydä ruotsinkielisessä koulussa, koska hakijoita on sen verran vähemmän suomenkielisii linjoja verrattuna, että tämmönen systeemi onnistuu. t. finlandssvensk tjej :))

   Poista
  7. Noo mutta se kertoo myös kyseisten koulutusten arvostuksesta.... :)

   Poista
  8. Mä olin just kysymässä samaa ku Ronya… aika tylsää kun ihmiset kommentoi tollasia asioita ja todistaa kommenteilla just sen, et ei tiedä asiasta yhtään mitään..! Ja varsikinkin kun kyseessä on kouluja joita on arvostetuimpia verattuna moneeeen moneeeeeeeeen moneeeeen suomenkielisiin korkeakouluihin. Ihmisten tietämättömyys, katkeruus ja mustasukkaisuus on kyl jännää huomata :)

   Poista
  9. No esim hankeniin pääsee noin 40% hakijoista, se kertoo todella paljon :D ja ihan työllistymisen kannalta, kyllä aallosta saa paremmat duunit kuin esim hankenista.. Älkääs nyt esittäkö yllättyneitä :D jos kouluun on helpoo päästä, ei se ole kovin arvostettu...
   T Aallon opiskelija

   Poista
  10. Ja vielä lisäys; aina alakynnessä olijat vetävät tuon kuuluisan kateus & katkeruus -kortin peliin :) en ymmärrä mistä olisin kade kun itse opiskelen alan parhaimmassa yliopistossa ;)

   Poista
  11. Hankeniin haki v. 2013 1133 ihmistä ja 250 pääs sisään ( HKI + Vaasa) :) ja uskon että työnantajat, jos ne välittää hirveesti koulutuksesta, kattoo enemmän arvosanoja, pääaineen valintaa, opiskelutahti puhumattakaan työkokemuksesta yms, eikä mihin kouluun oli vuonna xx helpompi päästä sisään jos kyseessä on kuitenkin tarpeeks arvostettuja kouluja, mihin joukkoon Aalto ja Hanken molemmat kuuluu :) toi katkera sana toimii mun mielest sen takii hyvin tässä, koska väität asioita (ei arvostettu koulu, aallosta saa paremmat duunit) mistä puuttuu faktat (olisi kyl aika vaikeeta tutkia ja vertailla noi jutut eiks nii?), tai sit noi on vaa sun omia mielipiteitä ja 'kuulemma' juttuja :)

   hyvä että viidhyt sun hyväntasoisessa koulussa, sit meit on kaks! :)

   Poista
  12. Sinä Aallon opiskelija unohdat varmaan että Hanken on suomenruotsalainen koulu? Viimeksi kun checkasin niin 6% suomen kansasta on suomenruotsalaisia. Luuletko että tällä olisi jotain tekemistä tämän asian kanssa? Ja tämä tulee varmaan myös yllätyksenä sinulle että se mitä koulua kävit ei oikeastaan merkkaa mitään tulevaisuudessa. Tietty koulunkäynti ja koulutus OVAT tärkeitä. Mutta kun tulevaisuudessa haet töitä niin et pitkälle pötki ilman kontakteja ja hyvää asennetta. Toivottavasti et ihan omalla nimellä huuda tuolla kaduilla ja jengille että olet maailman parhaassa yliopistossa ja Hanken sucks. Et ikinä voi tietää milloin joku Hankenista tulee vastaan ja haluaisit tehdä yhteistyötä tämä kanssa. SO DROP THE FUCKING ATTITUDE :)

   Poista
  13. Hahahahha.... Ei jumaleissön mikä urpå �� t hankeit (o altså int du ronja utan dendär pimeega aalto studeraren som tar våra jobb.... Lolz as if)

   Poista
  14. http://www.hanken.fi/public/News/Item/item/3187

   Poista
  15. Jos toi tekee 40% nii halleluja niille jotka sut on päästäny kauppikseen xD get your facts straight guuurl....

   Poista
  16. go Ronja! *emoji med händerna mot varandra* :D bra points göörl! o whoop en till hankeit här messis haha, word sistah !
   h. hankeit som ha argumentera hittills me dedä aalto geniet xD

   Poista
 4. Haluisitko mukaan MyCosmo-bloggaajaksi nyt kun sieltä vapautui paikkoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vielä bloggaisin kunnolla ja panostaisin siihen olisi kyllä kiva päästä johonkin portaaliin :)

   Poista
  2. Hahahahha.... Ei jumaleissön mikä urpå 😂 t hankeit (o altså int du ronja utan dendär pimeega aalto studeraren som tar våra jobb.... Lolz as if)

   Poista
  3. Toi meni väärään kohtaan! My bad

   Poista
 5. Kan du int blogga mera :( din blogg e bäst ju!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Så mycke som ja hinner :) Tack så mycket hihii<3

   Poista