torstai 6. kesäkuuta 2013

WHATS UP? - WEDNESDAY

Meinasin aloittaa postauksen taas valituksella että on ollut niin hektistä ja paljon töitä jne. Mutta tänään oli itseasiassa aika rento päivä! Aamulla varattiin lento Pariisiin ja illan hengailin Koffin puistossa frendien kanssa. Siinä välissä oli 3,5h työpäivä, ei paha! Huomenna on kylläkin vähän pidempi päivä tiedossa (11 tuntia).

Anyway, lisää Pariisin matkasta. Mietittiin kauan minne pitäisi mennä viettämään pidennettyä viikonloppua - Tukholma, Kööpenhamina, Dubrovnik.. Oltiin jo ihan varaamassa matkaa jopa Mallorcalle viikoksi, mutta kumpikaan meistä ei ihan syttynyt siihen valmismatkapaketti ideaan. Joten todettiin että:



Eikö ? ;-)
Joten kesäkuun puolivälissä lähdemme pienelle get away matkalle, neljäksi päiväksi Pariisiin!E Onko teillä mitään hyviä vinkkejä tai "must do" juttuja Pariisissa? n ole ikinä käynyt Pariisin lentokentän ulkopuolella joten ehdotuksia ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan! Vaikka matkaseurani on maailman matkaaja ja tietää kaiken kaikesta, haha. Haluan kummiskin vähän tyttömäisiä vinkkejä!



...Mulla ei ole aavistustakaan mitä kuvassa lukee :D BONJOUR

23 kommenttia:

  1. Kuvas lukee et pieni aamiainen ;) Pariisi on ihana kaupunki! Modernin taiteen museo Pompidou, Louvre, Eiffel-torni ja Notre Dame on ainaki must see paikkoja :-) Muuten kannattaa kahvitella pienissä kuppiloissa ja istuskella puistoissa! Hyvää reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mitään pientä aamiaista tarkoita vaan ihan aamiainen vaan

      Poista
    2. siinä lukee aamiainen, mutta petit=pieni ja dejeuner=lounas, eli suoraan käännettynä pieni luonas. Kuitenkin petit dejeuner tarkottaa aamiaista. :)
      Samalla tyttömäinen pariisivinkki: kahvila Angelina Rue de Rivolilla. Sen kaakao on kuuluisaa.

      Poista
    3. Kiitos käännöksistä ja vinkeistä ;)

      Poista
  2. Le petit déjeuner tarkoittaa ihan vaan aamiaista ranskaksi:)

    VastaaPoista
  3. Shoppailemaan kannattaa mennä Les Hallesin ostoskeskukseen! :) Siellä on peruskauppoja, muttei kuitenkaan ihan samoja kun Suomessa! Sinne pääsee helposti metrolla, mutta pimeällä siellä päin ei kannata enää liikkua!

    Kannattaa tietysti niitä perusnähtävyyksiä mennä kattomaan, mutta myös vaan kuljeskella pitkin katuja ne on nimittäin tosi nättejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, perus nähtävyydet mun on pakko nähdä, hhe :) Kiitos muuten vinkistä!

      Poista
  4. kenen kanssa menet ? :D

    VastaaPoista
  5. Nå kenen kanssa meet ? 8-)

    VastaaPoista
  6. Ostoskeskus Les Halles on ihan huippu ja Champs-Elyséellä on myös melkein pakko käydä ostoksilla. Oon käyny kerran Pariisissa ja tiedän ettei se ollut viimeinen kertani, on se vaan niin ihana kaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei, kiitos vinkistä :) Les Halles kuulostaa hyvältä!

      Poista
  7. lafaytteenn shoppaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan miten pitkälle pääsen mun shoppailuilla koska lähden reissuun pojan kanssa :DD

      Poista
  8. paljonko maksoi lennot? :) t. matkaa juuri suunnitteleva...

    VastaaPoista
  9. Gå upp i Eiffeltornet e ju såklart en must-do, men ja kan säga efter att ha vari där flera gånger att (inte ens första gången) så är det nåt speciellt, för de e int som att man ser skyskrapor som i nyc utan låga paris-byggnader,, så mitt tips är att åka upp till Triumfbågen som ligger i ändan av Champs Elysees (huvudgatan i princip, som 5th avenue mm) för där är utsikten också superfin och dessutom när man tar foton så är Eiffeltornet i bakgrunden! Vilket är jättefint! Sen till Louvre (konstmuseum) och se Mona Lisa kan ju vara helt kul, och Paris har förresten sjukt bra klubbar under sommaren längs med Seine floden, eftersom det är sk "uteklubbar" så ens en partykväll där kan vara nåt!
    Lafayette är ett superfint köpcentrum alltså som Stockmann med alla fina märkenmm.
    På Champs Elysees finns de dyra märkena, men också gap, h&m, zara mm.
    Metro i Pars kan verka helt sjukt jobbigt, men ren efter några gånger så fattar man hur systemet funkar såde lönar sig faktiskt att ta metron om man ska längre bort, menannars promenera så mycke som möjligt så man ser staden.
    Drick mycke kaffe o åker du me din kille o ni vill var ajukt cheesy och klische så kan ni ju alltid fästa ett lås på livebridge..:D hoppas de hjälpte'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så mycket fö tipset :D Haha, kanskee man kan hänga ett lås, men som sagt de sku va helt ultracheesy :DD

      Poista
  10. Eiffel-tornissa käynti on ehdoton! Ja kannattaa myös käydä pienten kujien kahviloissa! Tosi symppis paikkoja sellaset :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, odotan että saan käydä noissa pienissä kahviloissa ja muutenkin nähdä kaikkia ihania katuja :-)

      Poista
  11. Buukkaatteko jonkun hotellin sit vaan paikanpäältä? Itse kans lähössä Lontooseen, ja mietin ostaisko vaan lennot, ja paikanpäällä menis johonki hotelliin/hostelliin tms..vois tulla halvemmaks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buukattiin jo valmiiksi hotellit :) Ei haluttu riskeerata..

      Poista