torstai 20. joulukuuta 2012

CHRISTMAS CANDY

Seisoin 4 tuntia keittiössä leipomassa. Ensin tein satsin piparkakkuja, sitten joulutorttuja ja viimeiseksi knäckiä. Koitin löytää mikä se on suomeksi mutta google antoi mulle vaan "Nurjahdus" sanan.. Haha! Mutta se on samanlaista kuin daim suklaa mutta ilman sitä suklaata :) Tiedätte varmasti mitä tarkoitan!
Ja piparkakkujen kanssa halusin erinlaisia juustoja joten kävin ostamassa niitä myös. Nyt olen niin täynnä..! Oh oh. Mun ois pitänyt lähteä Hannalle tänään mutta jään sittenkin kotiin kallen kanssa. Ihan fiksua varmaan kun huomenna on työpäivä. Promoan itäkeskuskessa specsaversille!

Tässä resepti noille karkeille: 

2dl vaaleaa siirappia / 2dl sokeria / 2dl kermaa / rkl voita / 1dl murskattuja manteleita / konvehti muotteja 

Sekoita siirappi, sokeri ja kerma paistinpannulla jossa on korkeat reunat. Anna niitten kiehua n. 15-20min. Muista sekoittaa välillä. Testaa onko se valmista ottamalla teelusikallinen sekoitusta  ja laita se kylmään veteen. Jos sekoitus kovettuu se on valmista. Sen jälkeen lisää voi ja mantelit. Sekoita samalla kun se kiehuu. Tämän jälkeen kaada sekoitus johonkin kannuun niin että sen saa paremmin kaadettua muotteihin :) Varoitus! Sekoitus on todella kuumaa ja se tarttuu iholle helposti joten ole varovainen! Poltin itse sormeni kun tein näitä.. 

Tältä lopputulos näytti mun joulukarkeista, nam :) 


En ole ikinä tehnyt näin rumia joulutorttuja kuin tänä vuonna! 

Babyy<3 ! Niin ihana :))))))) 

9 kommenttia:

  1. mistä tommossii karkkimuottei saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja pitääkö laittaa jääkaappiin jähmettyy?

      Poista
    2. Muotteja saa ihan tavallisista ruokakaupoista :) Ja ei tarvitse laittaa jääkaappiin ellei oo hirveä kiire saada ne kylmiksi !

      Poista
  2. Mistä tuollasia kissoja saa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha en tiedä tarkoitatko nyt rotua vai? :) Kalle on sekarotuinen kissa, ostettu keltaisilta sivuilta, maksoi 20€..... Maailman söpöin<3

      Poista
  3. det e "krokantti" på finska!!
    god jul!!!

    VastaaPoista
  4. Nää jag skulle säga nekku på finska ;)

    VastaaPoista