sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Key Lime Pie resepti

Lupasin teille reseptin tuosta Key Lime Piestä, jota tarjoilin viime perjantaina. Maistoin sitä ekaa kertaa Marren syntymäpäivillä viime vuonna kun hänen äitinsä oli leiponut sitä. Se oli niin taivaallisen hyvää että oli pakko kokeilla leipoa itse! Tässä jaan teille reseptin joka on tosi hyvä. Tai ainakin mun ja 5 muun mielestä :D Haha.. Kuva on otettu marren synttäreiltä. En osaisi itse koristella näin hienosti! Tästä  reseptistä tulee n. 12 palaa, riippuu tietysti vuoan koosta.




Pohja
200g Digestivekeksiä
100g Sulatettua voita
2rkl Sokeria

Täyte
3kpl Limeä
6kpl Keltuaista
400g Kondensoitua maitoa (löytyy isoista marketeista, samasta hyllystä kuin kookomaito etc.)
1rkl Vaniljasokeria

Koristeluun
1dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria
1 Lime

Tee näin:
Laita uuni 150 asteeseen. Murskaa digestivekeksit, lisää sulatettuvoi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (käytä lusikkaa apuna). 

Paista pohjaa 150 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna pohjan odottaa ja säädä uunin lämpö 175 asteeseen. 

Seuraavaksi tee täyte. Pese limet huolellisesti! Raasta vihreää kuorta 2tl. Purista limeistä 1dl mehua. Erottele munista keltuaiset. 

Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista samalla kun kaadat joukkoon limetin mehua. Lisää myös limeraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte keksipohjaan. 

Kypsennä limepiirasta uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Myöhemmin siirrä limepiiras jollekkin kivalle tarjoiluastialle ja koristele vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla!



2 kommenttia:

  1. Rupee tagaa näitä sun postauksii niin tota voi tehä joskus myöhemmi eikä tarvii ruveta selaa että missä se postaus oli :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D En tiedä miten se tehdään, oon ihan uuno näissä blogin asetuksissa! pitää katella vähän

      Poista